De Mona Lisa, is dat een toetje? Of…wacht, niet? Sommige leerlingen zijn met recht een cultuurbarbaar te noemen. Maar ze hoeven echt geen expert te zijn om een film of kunstwerk mooi te vinden. Kunstzone en CJP kiezen voor jou de leukste events uit, voor jezelf en je leerlingen.

Things That Matter

Wanneer voel jij je thuis? Wat wil jij zeggen met je kleding? En wat doet jou denken aan vroeger? De vragen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar de antwoorden zeggen iets over wat jij nou écht belangrijk vindt. In het Tropenmuseum bij de expo Things That Matter zie je wat mensen zoal antwoorden op deze vragen. Het museum focust op universele thema’s uitgedrukt in voorwerpen met een persoonlijke betekenis verbonden aan tien belangrijke maatschappelijke onderwerpen van vandaag. Van klimaatverandering tot aan migratie: het komt er allemaal in voor. Bekijk spullen die migranten meenamen om zich thuis te voelen tijdens hun reis. Of duik in de wereld van nostalgie in muziek door verhalen over de Egyptische zangeres Umm Kulthum.

Tot en met 31 december 2023 // Tropenmuseum, Amsterdam // €8,- CJP-korting

Femmes Fatales

In het Gemeentemuseum Den Haag zie je nu modecreaties van powervrouwen. Dat werd hoog tijd: de modewereld was altijd een mannenbastion, maar anno 2019 staan bij veel grote modehuizen vrouwen aan het roer. Denk bijvoorbeeld aan Maria Grazia Chiuri bij Dior en Sarah Burton bij Alexander McQueen. Tijd om deze vrouwen eens in de spotlights te zetten in de tentoonstelling Femmes Fatales – Sterke vrouwen in de mode. Je ziet de prachtigste creaties van topontwerpsters van over de hele wereld. Zoals Coco Chanel, Stella McCartney en natuurlijk onze eigen Iris van Herpen. Maar ook werk van vrouwen die jarenlang in de schaduw werkten aan hoogstaande fashion: dankzij Femmes Fatales krijgen zij eindelijk de aandacht die ze verdienen.

Tot en met 24 maart 2019 // Gemeentemuseum Den Haag // €11,50 met CJP

Modern Samurai

In de film Yamasaki (2001) probeert een groep jongens de benauwde sfeer van de Franse achterstandswijken te ontvluchten met parkour (van het ene gebouw naar het andere springen). Een film bomvol spectaculaire scenes, met jongens die van gebouwen springen, rakelings over muren scheren of duizelingwekkende stunts doen. Regisseur Marco Gerris werd door de film geïnspireerd voor zijn dansvoorstelling Modern Samurai. En ja, in het echt zien deze stunts er natuurlijk nóg spectaculairder uit. Verwacht een voorstelling met freerunning, breakdance en martial arts op hoog niveau. Tot en met 7 april 2019 // Verschillende theaters in Nederland // Tot €5,- korting met CJP

Meer Informatie