De Mona Lisa, is dat een toetje? Of…wacht, niet? Sommige leerlingen zijn met recht een cultuurbarbaar te noemen. Maar ze hoeven echt geen expert te zijn om een film of kunstwerk mooi te vinden. Kunstzone en CJP kiezen voor jou de leukste events uit, voor jezelf en je leerlingen.

Minimal Music

We weten onderhand wel dat hiphop en harde techno het goed doen bij jongeren. Maar wat als we op de klassieke tour gaan? Laat je scholieren eens kennismaken met minimal music. Verwacht geen heftige drums en snerpende gitaarsolo’s in dit genre, maar juist gevoelige snaren en zachte klanken. Minimal music is muziek met weinig instrumenten, eindeloze repetitie en simpele melodieën & ritmes. Een waardige vervanger voor een yogasessie, wat ons betreft. TivoliVredenburg biedt je de komende tijd het beste op het gebied van minimal music met diverse concerten. Luister naar o.a. Einstein on the Beach met Suzanne Vega of Insomnio door Steve Reich. Harpiste Lavinia Meijer speelt werk van Philip Glass met Het Gelders Orkest.

TivoliVredenburg, Utrecht // 20% korting met CJP op alle minimal music concerten

Festival Tweetakt

Festivals duren soms nét te kort. Zit je er net lekker in is het alweer afgelopen! Eigenlijk zouden alle festivals wat langer mogen duren. Tweetakt is het daar helemaal mee eens en doet het anders dan de rest. Het kunstenfestival duurt maar liefst 72 dagen of 1.728 uur of 6.220.800 seconden. Al die tijd is de stad ondergedompeld in theater, dans, stand up comedy en beeldende kunst. Je vindt de voorstellingen op het festivalplein de Neude, in verschillende theaters in de stad en bij Fort Ruigenhoek. Kijk naar mannelijke zeemeerminnen of laat soep van je hoofd eten door acteurs. In Utrecht is het 72 dagen een prachtige chaos. En het mooiste van alles is: je hoeft er niet voor op een festivalcamping te slapen.

t/m 10 juni 2019 // Utrecht // €6,- korting met CJP//

Kunstbende

De sterren van de toekomst zie je tijdens Kunstbende. Absoluut geen ordinaire talentenjacht, maar een wedstrijd vol interessante workshops en spetterende voorrondes. Het draait bij Kunstbende allemaal om jong talent in verschillende categorieën. De jury gaat op zoek naar getalenteerde dansers, dj’s, museumtalenten en ontwerpers, maar ook regisseurs in de dop, acteurs, muzikanten, bands, dichters en schrijvers. Als dat geen culturele explosie wordt… In maart kunnen jongeren zich inschrijven voor de voorrondes. Ook als je niet zo getalenteerd bent of een beetje podiumangst hebt is de Kunstbende de moeite waard: je kunt ook gewoon komen kijken bij de finale. De voorrondes zijn sowieso altijd een feestje, maar het grootste spektakel beleef je tijdens het Kunstbendefestival op 29 juni met de grande finale.

Westergasfabriek, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting

Meer Informatie