Feest voor het oog

Brecht Evens (1986) is illustrator en striptekenaar. Met zijn afstudeerwerk aan Sint-Lucas in Gent, Ergens waar je niet wil zijn, won hij in 2010 de Willy Vandersteenprijs, een Fauve op het Internationale stripfestival van  Angoulême (2011) en werd hij genomineerd voor een Eisner Award. De Awards worden beschouwd als de belangrijkste Engelstalige stripprijzen ter wereld. Evens is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de nieuwe golf Vlaamse stripmakers die ook internationaal succesvol zijn.

‘There’s always a party going on somewhere in Belgian cartoonist Evens’s gorgeous book’, schreef The Guardian over Ergens waar je niet wil zijn / The Wrong Place (2009). Ook in Het Amusement / The City of Belgium / Les Rigoles (2018) staat feesten centraal. De graphic novel is een caleidoscopische vertelling over een bruisende nacht van drie twintigers in een fictieve grote stad. Hij ontving in 2019 voor Het Amusement de Prix spécial du jury (Fauve) voor de meest opmerkelijke Franstalige striproman van 2018.
Ander werk van Brecht Evens: De Liefhebbers / The Making of (2011), over een kunstfestival in een oer-Vlaams dorpje, en Panter / Panther (2014), waarin een speelgoedpanter tot leven komt.

1) Vrij werk
2) Uit Het Amusement / Les Rigoles / The City of Belgium, 2018. Uitgeverij Oogachtend
3) Disco Harem. Uit Het Amusement / Les Rigoles / The City of Belgium, 2018. Uitgeverij Oogachtend

www.brechtevens.com
@evens.brecht

Twee en ondeelbaar Van Meir naar Manhattan Schildersland Groningen op inspiratiereis naar Vlaanderen

Cover #3

 

Foto Jurien Higgins 2019 (fragment)