Gezocht!

Het bestuur van de stichting Kunstzone zoekt een nieuwe hoofdredacteur voor zowel het tijdschrift als de website van Kunstzone.

Beeld: Roland Conté

Kunstzone is hét tijdschrift voor kunst en cultuur in het onderwijs en verschijnt zes keer paar jaar in een oplage van ca. 3.000 exemplaren per editie. Daarnaast is er de website kunstzone.nl.

Functie-omvang en werkzaamheden
Vanwege het vertrek van onze huidige hoofdredacteur zoeken wij een opvolger. De functie omvat een aanstelling op contractbasis van gemiddeld 16 uur per week en 8 weken per editie. Totaal is dit 128 uur per editie (ad € 37,50 per uur all in). Per jaar worden zes edities uitgebracht. De opvolger start half januari 2022 met een inwerkperiode. Omdat de huidige hoofdredacteur aanblijft als eindredacteur wordt een ‘warme overdracht’ voorzien.

Als hoofdredacteur leid je de redactie van het tijdschrift en de website. Jij bepaalt – in overleg met de eindredactie, vakredactie, beeldredactie en webredactie – vorm en inhoud van het blad en de website, plant elke editie en stippelt de koers voor de korte en lange termijn uit.
Je inspireert redacteuren en freelancers door suggesties aan te dragen en feedback te geven op hun redactionele werk. Je bent steeds op zoek naar interessante ontwikkelingen, nieuwtjes, onderzoeken of goede praktijken.
Zelf lever je ook een redactionele bijdrage, bijvoorbeeld door artikelen te schrijven. En ten slotte vertegenwoordig je Kunstzone naar buiten toe. Aan de werkzaamheden ligt een redactiereglement ten grondslag.

We zoeken een hoofdredacteur die:

  • weet hoe een blad gemaakt wordt
  • ruime redactionele ervaring heeft
  • in staat is leiding te geven aan een team van gekwalificeerde medewerkers
  • op de hoogte is van de actuele stand van zaken in zowel het binnen- als buitenschoolse kunstonderwijs
  • beschikt over een aanzienlijk netwerk in het kunstonderwijs en het brede, kunsteducatieve veld
  • beschikt over een vlotte en goede pen
  • binnen financiële kaders kan werken.

Interesse?
Stuur vóór 20 november a.s. je cv en motivatie naar Marjo van Hoorn: hoofdredactie@kunstzone.nl
Via ditzelfde emailadres kan nadere informatie opgevraagd worden.

Cover #6

Leerlingwerk VAVO Rijnmond College (Rotterdam)