Vakantie!
En meteen ook: stress!! 

Want hoe kom je als kunstdocent je tijd door? Natuurlijk bieden die zes eindeloos lange weken de ultieme gelegenheid om culturele highlights te bezoeken en zo alvast je lessen voor te bereiden – maar ondertussen sta je in de rij en je vraagt je af of je toch niet beter een voetreis door Sauerland had kunnen maken. Of een boek had moeten lezen.  

Voor de kunstdocent is het immers nooit vakantie: alles is materiaal voor volgend jaar. Of je nou thuisblijft om eindelijk zélf weer eens wat te produceren, je bucketlist Europese musea afvinkt of met je postmoderne blik je collega-zwembadlummelaars observeert. 

 Bij de voorbereidingen van dit nummer raakten wij van Kunstzone zelf haast gestrest van al die vakantievreugde. Want hoe kan je nog relaxed spreken over een fenomeen dat statussymbool is geworden? Hoe raken we de werkdruk kwijt en hoe laden we ons op voor het komend schooljaar?  

 Maar we zijn er uit. Deze Kunstzone vakantiespecial biedt puzzels ter overpeinzing, een vakantiefotowedstrijd, een kunstkleurplaat en virtuele museumtips voor de thuisblijver. Met een knipoog naar de Okki-, Jippo- en Taptoe-vakantieboeken van vroeger. 

Gaan jullie (en wij!) dus op reis, zittend in je leunstoel, doe de groeten aan Mona Lisa of schrijf een zomerhit in je hangmat op Thailand of op Vlieland. En neem een beetje werk mee. Gewoon, omdat je vrij bent.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer Informatie

Cover #4

 

Koos Buster Ode aan de kleine kunstenaar. Keramiek en hout plm. 100 x 100 x 100 cm. Fotografie Abel Minnée courtesy Gallery Vriend van Bavink