Ze komen op als oude mannetjes. Al twintig jaar immers timmert de Haagse slagwerkgroep Percossa aan de weg, ook internationaal. Ooit begonnen ze als straatmuzikanten, maar met ‘Bam’ laten ze zien en horen dat het theater hun plek is. Energiek en gevarieerd spelen ze met klank en ritme.

Trommels in allerlei soorten en maten gaan op den duur vervelen zou je kunnen verwachten, maar in de regie van Jos Thie en met hulp van Karel de Rooij (van Mini & Maxi), houden de vier mannen moeiteloos de aandacht vast. Enerzijds omdat het razend knap is wat ze doen, maar ook omdat het veel meer is dan gebeuk. Ze kunnen ook klein en met emotie spelen. Inventieve theatrale ingrepen zorgen voor humor en onverwachte wendingen.

De groep biedt meer dan een slagwerkact. Slagwerk is een middel om theater te maken. De gebruikte instrumenten variëren van drumstel tot triangel en van marimba tot belletjes. Eigenlijk kunnen de mannen overal op spelen, wat ze ook op grappige wijze demonstreren. Kleerhangers, tandenborstels, plakband, aanstekers en bleekselderij blijken muziekinstrumenten. Het publiek wordt uitgenodigd om in de pauze materiaal in een kist achter te laten, wat enkele aardige improvisaties oplevert. Daarnaast wordt er goed gezongen. Een goede belichting doet de rest, waardoor het ook visueel aantrekkelijk blijft.

De voorstelling bevat hoogtepunten uit eerdere shows. Jongeren worden zeker aangesproken door deze theatervorm: weinig tekst, veel ritme en humor. Een uitnodigende theaterervaring, stoer en met kwaliteit. Aardige bijkomstigheid: het is buitengewoon te merken wat een goede samenwerking oplevert. Voor scholen zijn er soms speciale concerten, zelfs met de Philharmonie Zuidnederland.

Meer Informatie