De in 2015 overleden regisseur Matthijs Rümke van jeugdtheatergezelschap Artemis uit Den Bosch bracht een voortdurende ode aan de verbeelding. Nu is er een ode aan hem met een nieuwe, frisse voorstelling over de onderlinge band van drie broertjes.

In een wit decor maken we kennis met de vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob. De oudste is te vroeg geboren en heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en krijgt soms een aanval. Dan moet er een pil in. Hij kan ook nog niet echt zonder speen. Omdat hij naar een speciale school moet, lopen de drie uit protest weg. Onderweg kibbelen ze, genieten ze van hun boterhammen met pindakaas en plagen ze elkaar met koeienvlaai. Uiteindelijk missen ze hun ouders.

Het is een eenvoudig verhaal, maar met zoveel plezier gebracht dat de jonge bezoeker drie kwartier lang moeiteloos met de belevenissen meegaat. Anders zijn is niet erg. Ze maken samen veel lol en weten dat ook over te brengen. De taal is helder en geestig, de bewegingen zijn beeldrijk en grappig. Vrolijke muziek zorgt voor de rest.

Het gedrag van de drie kleuters is volkomen natuurlijk, weglopen is niets bijzonders. Dramatiek ligt voor het oprapen, maar altijd blijft het licht van toon, zelfs als een van hen even dood lijkt na het eten van giftige bessen. Ritme is belangrijk. Zo kunnen de drie ritmisch kauwen, lopen en praten. Extra leuk wordt het na afloop als iedereen de kans krijgt ritmisch mee te doen.

Drie (4+) is een coproductie van Maas Theater en Dans en BonteHond. Nog te zien t/m november in het theater. Daarnaast zijn er diverse schoolvoorstellingen.

Meer Informatie