Cabaret voor volwassenen moet niet alleen grappig zijn, maar mag bij voorkeur ook schuren en enig engagement ontvouwen. Bij kindercabaret ligt dat iets anders. Dikke pret staat voorop, met nu en dan een vrolijk liedje, een beetje troost en verwondering en als het even kan ook wat interactie. Dat kan gemakkelijk fout gaan en plat worden, omdat het zo eenvoudig lijkt. VET Kindercabaret (vanaf 6 jaar) beschikt gelukkig over genoeg vakmanschap, naast een flinke hoeveelheid energie en gekte.

In Het vijfde couplet brengen drie personen springerige dansjes, absurde en toch herkenbare sketches over pulkjes uit je neus halen, stiekem verliefd zijn, vals spelen bij het kaarten en stomme regels. Ze spelen met de verbale dooddoeners van volwassenen als kinderen hun bord niet leeg eten en het streven naar de grootste en mooiste traktatie op school. Hierdoor is het ook voor volwassenen grappig en herkenbaar.

De zwemles leent zich goed om gezamenlijk de schoolslag nog eens uit te voeren. Ook de lange vakantiereis, op de achterbank van de auto, en het kamperen in een tentje komen voorbij.

Het drietal, dat zichtbaar plezier heeft en goed op elkaar is ingespeeld, houdt de vaart erin en is van allerlei markten thuis: spel, beweging en zang lopen soepel in elkaar over. Het eenvoudige decor is multifunctioneel. Naar eigen zeggen is het ‘een complete show voor kinderen van 5 tot 85 jaar’, waar weinig op af te dingen is.

VET Kindercabaret met Het vijfde couplet 6+. Spel: Jantijn Prins, Nellerike de Voogd, Sjamke de Voogd.

Meer Informatie