Victor Crepsley

Hysterisch hallucinerend

Victor Crepsley is het alter ego van Jason Dolman. In duizelingwekkende combinaties van film, collage, sculptuur, muziek, fotografie en live performance creëert Crepsley werelden die zowel grappig als dystopisch aandoen.

Flügelflesjes, pizza, plastic kitsch en HEMA-bedrijfskleding vatten Crepsleys grote interesse voor het heden goed samen. De verleidelijke kleuren, glimmende materialen en hysterische combinaties doen denken aan de esthetiek van het internet en de hallucinerende ervaring die een groot winkelcentrum of steden als New York of Tokyo kan bieden. Het werk vervaagt de grens tussen wat echt is en wat namaak, tussen kunst en kitsch, wat we zien als een oorspronkelijke ervaring en wat wordt opgevat als een geconstrueerde.

Het werk van Crepsley was eerder te zien bij Galerie Ron Mandos, De Vlieg in Haarlem, Melkweg in Amsterdam en Dutch Design Week Eindhoven. Tot begin februari 2020 is het te zien bij Corrosia Theater & Film Expo in Almere.

 

 

  1. Performance, Valentin Chikowski en Jonny Mehrez. Foto: Lara Verheijden
  2. Rush
  3. Tower of Doom
Victor_Crepsley_Performance_met_Arno_Westerberg_Valentin_Chikowski_Jonny_Mehrez_Foto_Lara_Verheijden Victor_Crepsley_Rush Victor_Crepsley_Tower_of_doom