OVER ONS

De redactie

De Kunstzone redactie bestaat uit een gedreven team docenten, educatoren en onderzoekers die specialist zijn in hun vakgebied en hun sporen verdiend hebben door publicaties, projecten en onderzoek. Het Kunstzone team bestaat uit vier vakredacties (beeldend/muziek/podium/onderzoek & beleid) aangevuld met een hoofdredacteur, een eindredactie, een webredacteur en een beeldredactie. Daarnaast werkt Kunstzone met een aantal vaste schrijvers en columnisten die over hun specifieke expertise schrijven.

Hoofdredactie Judith Boessen
Eindredactie Marjo van Hoorn, Sam Dekkers
Beeldredactie Lennie Steenbeek, Sterre Stof
Webredactie Sam Dekkers
Redactie beeldend Esther Schaareman, Floor Roos, Pien School
Redactie muziek Michel Berendsen, Mariska van der Vaart
Redactie podium Lara Broekman, Willemijn van de Walle
Redactie onderzoek & beleid Marjo van Hoorn
Redactiemedewerkers Ineke Kitslaar, Jeroen Rop, Petra Faber, Heidi Heinonen, Thea Vuik, Aafje Gerritse, Dominique van Egeraat, Rob van Gerwen, Marije Kuijs, Laura Kool, Sophie van Heesewijk

Stichting Kunstzone

Stichting Kunstzone is er voor alle kunstvakdocenten en kunsteducatoren in en rondom het onderwijs. Het doel van de stichting is docenten en educatoren te informeren over ontwikkelingen in de kunstvakken en over allerlei andere onderwerpen die daar direct en indirect mee te maken hebben.
Stichting Kunstzone bereikt haar doel met de uitgave van Kunstzone, een onafhankelijk vakblad met in elke editie een actueel en relevant thema en daaromheen artikelen, rubrieken en columns die voor iedere docent de moeite van het lezen waard zijn. Daarnaast onderhoudt de stichting de gelijknamige website en digitale media om kennis en informatie te verdiepen en interactie tussen u en Kunstzone mogelijk te maken. Kunstzone kent eigen inkomsten uit abonnementen en marketing en wordt deels ondersteund door de kunstvakverenigingen VONKC, VLS en BDD.

Bestuur Kunstzone

Het bestuur is samengesteld uit leden die voorgedragen worden door de vakverenigingen. Zij functioneren onafhankelijk, dus zonder last of ruggespraak met de voordragende vereniging. De voorzitter hoeft geen band te hebben met een vakvereniging. Het bestuur bestaat uit de volgende leden:
Leontine Broekhuizen (voorzitter), Aad de Been (penningmeester), Elvira Stein, Judit Hódos, Sanne Wichman, Erik Bogers en Emilie Koger-Riemers. Ineke Kitslaar verzorgt het secretariaat, de administratie en de advertenties.

Samenwerking met de kunstvakverenigingen

De kunstvakverenigingen VONKC, VLS en BDD werken samen in Kunstzone. Dat zie je ook aan de inhoud van het blad. De Vereniging Leraren Schoolmuziek (VLS), de Vereniging Onderwijs Kunst en Cultuur (VONKC) en de Beroepsvereniging voor Docenten Theater en Drama (BDD) zijn landelijk werkende verenigingen voor muziek, beeldende kunst en vormgeving, audiovisueel, film, dans en theater; daarnaast zijn VLS en VONKC ook vakbonden.

Voor een abonnement op Kunstzone hoef je geen lid te zijn van een vakvereniging. Neem een abonnement

Voordelen lidmaatschap vakvereniging
Word je lid van een van deze verenigingen dan krijg je automatisch een Kunstzone-abonnement. Door dit lidmaatschap steun je deze vakverenigingen en versterk je hun onderhandelingspositie. Je lidmaatschap kan via je werkgever verrekend worden met je brutoloon. Bovendien profiteer je via de vakvereniging van aantrekkelijke kortingen bij bepaalde verzekeringen. Een rechtsbijstandverzekering voor arbeid is dan bijvoorbeeld overbodig en bij arbeidsconflicten word je deskundig bijgestaan door een bondsjurist.

VONKC: Vereniging Onderwijs Kunst en Cultuur
VLS: Vereniging Leraren Schoolmuziek
BDD: Beroepsvereniging voor Docenten Theater en Drama