OVER ONS

Kunstzone is hét tijdschrift voor professionals in kunst- en cultuureducatie die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen in hun vakgebied. Het blad verschijnt 6 keer per jaar. Elke editie heeft een themadeel en daarnaast losse artikelen, rubrieken, beeldreportages en columns. Onze website en social media kanalen bieden verdieping, extra materiaal en de mogelijkheid tot interactie met lezers.

Lees hier het lezersonderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de kunstvakverenigingen VONKC en VLS en stichting Kunstzone.

 

REDACTIE

Hoofdredactie Marjo van Hoorn
Eindredactie Marjo van Hoorn, Marie-José Kommers
Beeldredactie Roland Conté, Lennie Steenbeek
Webredactie en social media Roland Conté
Redactie beeldend Joan Poortman, Esther Schaareman, Pien School, Eline Zwart
Redactie muziek Thomas Geudens, Suzan Overmeer, Mariska van der Vaart
Redactie theater en dans Lara Broekman, Saskia Sap
Redactie film Vincent Hodde
Redactie museumeducatie Nicolien Lamme

 

REDACTIEMEDEWERKERS EN COLUMNISTEN

Marjon Brouwer, Rob van Gerwen, Ellen van Hoek, Henk Langenhuijsen, Jelle Ris, Floor Roos, Jeroen Rop, Raymond Teitsma, Marjolijn Verkerk en Thea Vuik

 

SAMENWERKINGEN

Kunstvakverenigingen
De kunstvakverenigingen Vereniging Onderwijs Kunst en Cultuur (VONKC) en Vereniging Leraren Schoolmuziek (VLS) zijn landelijk werkende verenigingen. Daarnaast zijn het vakbonden voor docenten beeldende kunst, podiumkunsten, film en muziek. De vakverenigingen dragen zowel financieel als inhoudelijk bij aan Kunstzone.
Word je lid van een van deze verenigingen dan krijg je automatisch een Kunstzone-abonnement. Door dit lidmaatschap steun je deze vakverenigingen. Je lidmaatschap kan via je werkgever verrekend worden met je brutoloon. Bovendien profiteer je zo van aantrekkelijke kortingen bij bepaalde verzekeringen. 

Bestuur Stichting Kunstzone
Het bestuur van Stichting Kunstzone is samengesteld uit leden die voorgedragen worden door de vakverenigingen. Zij functioneren onafhankelijk,  zonder last of ruggespraak met de voordragende vereniging. De voorzitter hoeft geen band te hebben met een vakvereniging.
Het bestuur bestaat uit de volgende leden: Leontine Broekhuizen (voorzitter), Aad de Been (penningmeester), Ingrid Habets, Roos Koenders en Reyer Ploeg.

 

Maak- en kijkroutines voor leerlingen met ASS Kunstvakken op de sneltrein naar september REMIX Fest 2023 Kunst gaat het om de mensen

Cover #5

 

Mindblooming Jada de Jong (5 havo, Veluws College Walterbosch, Apeldoorn). 20cm x 20cm x 40cm, acrylverf-hout-kunststof