REMIX Fest 2023

Auteur: Kris Petrasova | Foto: Anna van Kooij REMIX Fest 2022 Beeld & Geluid 

Donderdag 5 oktober 2023 organiseert Beeld & Geluid in Hilversum de tweede editie van REMIX Fest, een studiedag voor studenten, docenten en studieleiders van film- en kunstacademies. De dag staat volledig in het teken van wat digitale erfgoedcollecties, en in het bijzonder het digitale audiovisuele archief van Beeld & Geluid, te bieden hebben voor kunstenaars en het kunstonderwijs.

De centrale vraag van de organisatoren voor de dag is: Wat kunnen kunstenaars en filmmakers met archiefcollecties?
In het programma worden praktische inzichten, inspirerende voorbeelden en onderzoekende vergezichten van kunstprojecten waarin digitale archieven en technologie een belangrijke rol spelen, gepresenteerd. Archieven – in de breedste zin van het woord – dienen in deze projecten zowel als bron en als materiaal voor artistiek werk.

Gedurende de dag is er voor alle bezoekers een keuze uit verschillende programmaonderdelen, bijvoorbeeld masterclasses waarin kunstenaars zoals Mariana Lanari en grafisch ontwerper Remco van Bladel vertellen over hun werk, methoden en over hun proces van het werken met archiefmateriaal. Er zullen workshops zijn over het archiveren van je werk en hoe je online toegang krijgt tot het online archief en presentaties van werk van studenten. Ontwikkelingen in technologie, auteursrecht, research, data stories en vooral veel voorbeelden uit de praktijk van professionele kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven komen aan bod.

Vragen over het programma of wil je met een groep studenten komen: mail dan Kris Petrasova

Kris Petrasova is projectleider en programmamaker bij Beeld & Geluid.

Cover #5

 

Mindblooming Jada de Jong (5 havo, Veluws College Walterbosch, Apeldoorn). 20cm x 20cm x 40cm, acrylverf-hout-kunststof